Verrassend Winkelweekend tijdens intocht Sinterklaas

20 november 2013

Dit weekend staan kinderen in het middelpunt van de aandacht. Voor de kleinsten zijn er activiteiten rondom de intocht en de Sint, en voor de kids van ongeveer 7-12 jaar zijn er allerlei leuke workshops in winkels.

Zaterdag 23 november: Intocht Sinterklaas

Vol verwachting klopt ons hart, want op zaterdag 23 november om 12 uur komt Sinterklaas met zijn stoomboot vol pieten aan op de Leidse Beestenmarkt. Na het ontvangst maakt de Sint op Amerigo een tocht door de binnenstad. Geniet langs de route en kijk uit voor rondvliegende pepernoten. De stoet eindigt op het terras bij Annie’s, waar kinderen de Sint een handje kunnen geven en kunnen genieten van diverse optredens.

Zondag 24 november: Opening van het Huis van Sinterklaas en activiteiten voor kids 

Leren varen in de pietenboot, pakjes inpakken met inpakpiet en klauteren op een oefendak, kom naar het Huis van Sinterklaas om een echt Pietendiploma te behalen. Kokspiet zet ondertussen de pepernotenmachine aan om jullie allemaal te voorzien van heerlijke pepernoten. Rond 12.00 uur trekken een flink aantal pieten de stad in.

Ondertussen kan je in winkels heel veel leuke dingen doen. Van fossielen bikken tot een workshop theater, en van een workshop sieraden maken tot een cobraspeurtocht in het Rijksmuseum van Oudheden. Wil je je aanmelden voor een workshop? Dat kan via www.leiden.nl/workshops.

Tijdens het weekend kan je je inkopen laten inpakken bij de speciale Inpakstands in de stad. Deze staan in de Breestraat en in de Haarlemmerstraat.

« Terug naar nieuwsoverzicht