Inspectiepieten beoordelen zaterdag 16 november of Leiden klaar is om Sinterklaas te ontvangen!

12 november 2013

Op zaterdag 16 november half een zullen de Inspectiepieten vertrekken vanaf de Breestraat, hoek Hogewoerd. De Pieten zijn meteen na de landelijke intocht in Groningen doorgegaan naar Leiden om te kijken of de stad al klaar is voor de intocht. Ze gaan via de markt richting de Waag en lopen verder naar Annie’s op de Hoogstraat. Tenslotte lopen ze via de Haarlemmerstraat naar de Beestenmarkt.

Onderweg worden winkels en marktkramen ‘gekeurd’. Is de winkelier al klaar voor de intocht? Is de stad al in Sinterklaasstemming? Staan de borden voor het regelen van het verkeer als op de goede plek? Zijn de bruggen op de goede plaatsen afgesloten voor de vaart? En over bruggen gesproken: doen ze het wel? In een eerder jaar moest de politie te hulp schieten om Sinterklaas op de Beestenmarkt te krijgen: de Blauwpoortsbrug ging niet open! Ook luisteren de Inspectiepieten of de kinderen wel hard genoeg hun best doen met zingen.

De optocht eindigt dit jaar bij Annie’s. Ook daar zullen de Inspectiepieten beoordelen of alles voor de ontvangst van Sinterklaas in voorbereiding is. En… natuurlijk nemen ze ook een kijkje in het Huis van Sinterklaas. Zullen er wel genoeg pepernoten zijn voor iedereen die tussen 24 november en 5 december bij Sinterklaas op bezoek komt?

 

De Inspectiepieten zullen verslag uitbrengen aan Sinterklaas. Wat daar uitkomt? Kom naar de intocht op de Beestenmarkt op 23 november! Meer informatie over het programma op www.sinterklaasintochtleiden.nl.

« Terug naar nieuwsoverzicht